מלח כחול

מלח כחול

מלח כחול הוא סוג מיוחד של מלח המופק מהרי העיר גרמסאר במחוז סמנן באיראן ויש לו שימושים ותכונות שונים. נוכחותו של חומר בשם אשלגן גרמה לצבע הכחול להופיע במלח זה. ניתן לצרוך מלח זה הן בצורה אכילה והן בשל תכונותיו הטיפוליות והיופי.

בגלל התכונות הרבות שיש למלח כחול, השימוש בו גבר לאחרונה בקרב אנשים ברחבי העולם. כתוצאה מכך, אנשים רבים המחפשים רווחים החלו למכור מלחים מזויפים חסרי התכונות של מלח כחול אמיתי. במאמר זה, נלמד מהו המלח הכחול וכיצד להבחין בין מלח כחול אמיתי למלח מזויף.

הצבע הכחול של מלח אמיתי הוא טבעי והמלח הפך לצבע זה בתנאים מסוימים. בעוד שמנצלי רווח טובלים אותו בצבעים מלאכותיים כדי להפוך אותו לכחול. דרכים אמינות להבחין בין מלח כחול אמיתי למלח מזויף הם: גבישים גדולים של מלח סלעים כחול אינם כחולים לחלוטין ויש להם ורידים כחולים בתוך הגביש. ככל שהוא שקוף יותר, כך גדל הסיכוי שהוא טהור. אם תכתשו מלח סלעים כחול ותהפכו אותו לגרגירים קטנים יותר, הגרגירים הקטנים יותר לא יהיו כחולים עוד; הם יהיו לבנים. למלח סלעים כחול יש טעם חד ומלוח. למלח סלעים כחול מראה מבריק ובהיר. ריח מלח הסלע האמיתי מעט יבש. לטעם של מלח סלעים כחול אמיתי יש תו חזק, כמעט לימוני.

לכן, אין בעיה באכילת מלח כחול, למרות שמחסור ביוד ועלותו הגבוהה אינם מצדיקים צריכה מופרזת שלו. מחסור ביוד הוא בעייתי בטווח הארוך, ולמרות שזו לא רק אחריותם של מלחים רגילים לספק אותו. באשר לאשלגן, אשלגן נמצא גם במזונות זולים רבים. אך מה שברור הוא שמלח כחול עדיף לאנשים עם בעיות לב מאשר מלח רגיל. יש להיזהר שאלו שאסור להם לצרוך אשלגן בתזונה שלהם לא ישתמשו במלח כחול זה בשום פנים ואופן.

מלח כחול

תכונות המלח הכחול

עקב ריבוי מינרלים בו, יש למלח זה יתרונות רבים לגוף ולבריאות. הוא מכיל אשלגן, סידן, ברזל, נתרן ומגנזיום – חומרים החיוניים לתפקוד תקין של מערכות הגוף.

יתרונות עיקריים:

  • פעילות אנטי-בקטריאלית וחיטוי טבעי
  • ויסות לחץ הדם (מניעת יתר לחץ או לחץ נמוך)
  • שמירה על איזון אלקטרוליטים בגוף
  • הפחתת מתח נפשי
  • טיפול בדיכאון והקלה על סטרס
  • שיפור בתפקוד מערכת העצבים
  • סיוע בעיכול המזון
  • הקלה על קשיי נשימה
  • חיזוק מערכת החיסון
  • שיפור איכות השינה
  • מניעת התכווצויות שרירים
  • הקלה על כאבי שרירים
  • שיפור היגיינת הפה והחניכיים
  • מיכה בתפקודי כבד וכליות
  • שמירה על בריאות הלב וכלי הדם
  • הורדה או איזון של רמות כולסטרול
  • ויסות רמות סוכר ושומנים בדם
  • למלח כחול יש סגולות טיפוליות ורפואיות בשל תכולת האשלגן הטבעית שבו. בנוסף לאשלגן, הוא מכיל גם ברזל, אבץ וסידן.

יתרונות רפואיים

חיטוי טבעי

השילוב של מים ומלח כחול מינרלי יוצר תמיסה חזקה וחיטוי מאוד. לתמיסה העשויה ממלח כחול קריסטל יש תכונות קוטלות חיידקים וחיטוי ויש לה שימושים רבים. בין היתרונות של תמיסה מדהימה זו נמנים שימור מזון ומוצרי מאכל, חיטוי הפה והשיניים, שליטה וטיפול בדלקות גרון והצטננות וחיטוי העור.
על פי ממצאי מדעי הרפואה המודרניים והרפואה הטבעית, הפה האנושי הוא מקום בו מצטברים כל מיני חיידקים וחיידקים, אשר מסולקים ונהרסים על ידי צריכת מלח לפני ובמהלך הארוחות.

ויסות לחץ דם בעזרת מלח כחול

למרות שנאמר לנו פעמים רבות שצריכת מלח יכולה למלא תפקיד משמעותי בלחץ הדם, ורופאים תמיד מזהירים אותנו לצרוך פחות מלח, רופאים ומדענים מאוניברסיטת קליפורניה, USC, הוכיחו בדו"ח משנת 2017 כי ה"אשלגן" המצוי ב"מלח טבעי אמיתי", ובמיוחד מלח כחול גבישי, העשיר באשלגן, בעל סיכוי גבוה להפחתת הסיכון ללחץ דם. האשלגן במלח ובחומרים המכילים יון זה מסייע גם בסילוק מהיר של עודפי נתרן בגוף ולהפחתת רמות לחץ הדם.

התאמת שיווי משקל הגוף

רמות נמוכות של נתרן בגוף הן חוסר האיזון האלקטרוליטי הנפוץ ביותר. זה אולי נראה קצת מוזר בהתחלה, בהתחשב בכך שגופנו מייצר חשמל. מלח הנצרך וקיים בגוף, הנקרא אלקטרוליטים, הוא תרכובת יונית המתפרקת למטענים חשמליים חיוביים ושליליים במים ולאחר מכן גורמת לפעילות חשמלית בגוף. פעילות חשמלית זו חיונית לתיאום שרירים, תפקוד טוב יותר של הלב, ספיגת נוזלים טובה יותר, הפרשה ותפקוד מערכת העצבים. אנשים בדרך כלל מאבדים אלקטרוליטים בגוף עקב הזעה, מחלה, תרופות או סיבות אחרות, וכאן צריכת מי מלח (סולה) ממלאת תפקיד משמעותי בוויסות איזון הגוף. (למידע המלא…. למנויים)

אנטי-סטרס

מחקרים של מדענים אמריקאים מראים שצריכת כמות נכונה של מלח טבעי, במיוחד מלח הימלאיה או מלח כחול, במצבים מלחיצים ומתוחים מגבירה את הורמון האוקסיטוצין. הורמון זה אחראי על יצירת תחושה טובה ואושר.

מסייע לעיכול

רוק מיוצר ומשתחרר על ידי בלוטות הרוק. ככל שיותר רוק מעורבב עם מזון, כך המזון נע מהר יותר במורד הגרון ומתעכל. צריכת מלח בפה מגרה את הבלוטות סביב הפה. זה מאיץ את הפרשתן ומייצר יותר רוק. לכן, הרוק מעכל ומכין את המזון מהר יותר.

פתרון כמה בעיות נשימה

היתרונות של מלח כחול אינם מסתיימים רק בצריכתו. כיום, נוצרו חדרים גדולים בכל רחבי העולם לטיפול במלח והלותרפיה. בשיטה זו, חולים עם בעיות נשימה מוכנסים לחדרים המכוסים במלח וגופו של המטופל מכוסה במלח טבעי. בשלב זה, הם שואפים את האוויר המכיל חלקיקי מלח.
על פי איגוד הריאות האמריקאי, תיאוריה פופולרית לגבי הסיבות וכיצד טיפול במלח פועל היא שחלקיקי מלח זעירים, כאשר שואפים אותם, מעבירים מים לדרכי הנשימה ולריאות, ומדללים ריר, מה שעוזר להקל על שיעול יבש של המטופלים ולשפר את מערכת הנשימה שלהם.

מגביר את חסינות הגוף

מלח טבעי, ובמיוחד מלח כחול, הוא אחד מחומרי התזונה החיוניים והחיוניים לפעילות הגוף, והוא הכרחי וחיוני לתפקוד תקין של המוח ולחילוף החומרים של גוף האדם. צריכת מלח כחול טבעי, המופק בדרך כלל מסלעי מלח מינרליים, לא רק שאינה מזיקה ומזיקה לבריאות, אלא גם, בהתבסס על מקורות ונתונים מהרפואה המסורתית העתיקה וממקורות סיפוריים ונתונים רפואיים מודרניים, פועל כ"נוגדן חזק מאוד" בגוף האדם ומבטל את הסיכון למחלות רבות, כולל מחלות לב, כליות, כבד ועור.
מלח כחול

צריכת מלח כחול במהלך ההריון

באופן כללי, תזונה בהריון צריכה להכיל מגוון ויטמינים ומינרלים. במהלך ההריון, כדי להבטיח את התפתחות המוח ומערכת העצבים של התינוק, מומלץ לאימהות לצרוך 220 מיקרוגרם יוד מדי יום. כמות זו של יוד מושגת לעיתים על ידי צריכת מלחים עתירי יוד כגון מלח ים, מלח כחול וורוד. למרות שמלח ורוד ומלח ים מכילים פחות יוד ממלח כחול, למלחים ולמינרלים שהם מכילים יש יתרונות רבים לגוף האדם.

פלאי המלח הכחול

  • שימוש במלח זה מסייע בחיזוק השרירים והעצמות.
  • מלח כחול מועיל מאוד להתכווצות שרירים ולמערכת הלב וכלי הדם.
  • למלח כחול תפקיד חשוב מאוד בביצוע תגובות, תגובות כגון יצירת אנרגיה, יצירת חלבונים ותנועת שרירים.
  • מלח זה מפחית משמעותית את הסיכון ללחץ דם גבוה ומחלות לב.
  • רופאים ומדענים מאוניברסיטת קליפורניה, USC, הוכיחו כי האשלגן המצוי במלח טבעי, ובמיוחד במלח כחול קריסטלי, העשיר באשלגן, מפחית את הסיכון לפתח לחץ דם גבוה.

כיצד לזהות מלח כחול אמיתי

מלח כחול אמיתי מגיע אך ורק מאיראן, מחבל סמנאן (Garmsar או Semnan). כל טענה אחרת למקור (כמו הוואי או הודו) מצביעה על זיוף.

  • צבעו אינו אחיד – אלא לבן-שקוף עם גוונים כחולים או פסי כחול עדינים.
  • אם המלח כולו צבוע בכחול חזק או אחיד, מדובר ככל הנראה בצביעה מלאכותית.​
  • הצבע נובע באופן טבעי ממינרל סילווינייט (Sylvinite) – תרכובת טבעית של אשלגן, ולכן הגוון כחול-קרחי ומופיע רק בנקודות מסוימות בגבישים.
  • גבישים גדולים, קשים יחסית, בעלי שילוב של שקיפות וגוון כחול מבפנים.
  • בעת טחינה, הגרגרים מתקבלים לבנים כמעט לגמרי – הצבע הכחול מופיע רק בגבישים הגדולים.​
  • המלח אינו אמור להיות אבקתי או רך מדי; זוהי אינדיקציה לעיבוד יתר או זיוף.
  • מלח כחול אמיתי חסר ריח וטעמו עדין ומעט מתקתק‑מלוח, לא חריף כמו מלח שולחן מעובד. כל ריח כימי או מתכתי – סימן לזיוף.

אחסון נכון של מלח כחול

✓ כדי להבטיח הגנה מפני השפעות סביבתיות מזיקות, יש לאחסן את המלח הכחול בצנצנות איכותיות עם מכסים אטומים ופקקים הדוקים, ולוודא שהמלח הכחול מאוחסן תמיד בתנאים וסביבות יבשות וחשוכות כדי שלא יאבד את תכונותיו המיוחדות.
✓ אין לאחסן מלח ליד הכיריים או על מכסה הכיריים מכיוון שבישול באזור זה מייצר לחות רבה, מה שגורם במהירות למלח להצטבר בגושים.

דרכי שימוש

ניתן לטחון מלח כחול ולהשתמש בו במזון ובמוצרים מאכלים או שאתם יכולים אפילו לטעום מעט מהמלח הזה לפני ואחרי הארוחות.
מכיוון שיש לו תכונות רבות, לאחר מספר ימים של צריכה רצופה, תבחינו בשינויים מדהימים בגוף שלכם.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

error: התוכן מוגן!!
כלי נגישות