שילובי מזון

שילובי מזון

שילובי מזון

צירופי המזונות

העיקרון העומד מאחורי צירופי המזונות הוא העיכול, כלומר הספיגה בגוף. חווית העיכול צריכה להיות חוויה טובה, נינוחה בשעת האכילה וגם לאחריה. אם מסיבה כלשהי המזון שאדם אוכל לא מתפרק בצורה מיטבית ע"י האנזימים הוא יתפרק ע"י חיידקים. ישנם שני סוגי חיידקים, חיידקי תסיסה וחיידקי ריקבון.
חיידקי התסיסה נוצרים במעי הגס כתוצאה ממגע עם מזון צמחי חי שלא עבר פירוק אינזימטי. ויש את חיידקי הריקבון שנוצרים כתוצאה מפירוק חלבון מן החי שלא עבר פירוק אינזימטי.

אם מסיבה כלשהי המזון לא מתפרק ע"י אנזימים או חיידקים, זה כבר לא נקרא עיכול אלא תהליך של פינוי פסולת כאשר בתהליך הזה נוצרים גם חומרים שהם לא כשירים לשימוש של הגוף שלנו והם יהיו חייבים לצאת מהגוף.
כאשר אנחנו אוכלים מזונות בשילובים לא טובים, אנחנו לא מפיקים כל תועלת מהמזון, היות והמזון נרקב במערכת העיכול ויוצר לנו רעלנים בגוף, מה גם שזה מוביל לתחושות לא נעימות של עצירות, נפיחות בבטן, כאבים וחולשה. אכילה לפי צירופי מזון נכונים תבטיח לנו תזונה משופרת והגנה מפני הרעלה.

Food combinations

ירקות

הירקות מתחלקים לארבעה קטגוריות עיקריות: מתוקים, ניטראליים, חצי חריפים וחריפים.
במתוקים יש לנו אפונה טרייה והכוונה אפונה שקטפו אותה עכשיו וכנ"ל גם התירס. אחרי 24 שעות הם כבר לא נחשבים למתוקים.

האפונה לאחר 24 שעות מהקטיף נחשבת לקטניה (מזון חלבוני).
התירס לאחר 24 שעות נחשב לעמילן.

הירקות המתוקים הולכים טוב עם מזון עמילני.
הירקות הניטראליים – חלבון ועמילן לא נאכלים יחד אבל ירקות ניטראליים הולכים טוב עם חלבון וגם עם עמילן.
הירקות החצי חריפים – כאן לא מדובר על עם מה הם הולכים טוב אלא כאשר אנשים במצבי חולי שונים, אנחנו נשתדל שלא לתת להם ירקות חצי חריפים.
הירקות החריפים – המנגולד יותר שייך לירקות החצי חריפים. הקייל גם הוא שייך לחצי חריפים, אם צורכים אותו יותר מידי הוא מעלה את רמת הרעילות בגוף ובעיקר פגיעה בבלוטת התריס.

פירות

הפירות הן המזון שהכי קל לעכל. קטגוריית הפירות מתחלקת לשלושה סוגים: מתוקים, חמצמצים וחמוצים.
לא כל הפירות מצטרפים יחד, הכוונה ברמת העיכול המיטבי.

  • פירות מתוקים הולכים עם פירות חמצמצים.
  • פירות חמצמצים הולכים טוב עם החמוצים.
  • פירות חמוצים והמתוקים לא הולכים יחד.

האבטיח והמלון הם משפחה בפני עצמה והם נאכלים לחוד, מכיוון שהעיכול שלהם מאד מהיר, יותר מהיר משאר הפירות.
זמן עיכול של כל הפירות הוא בין 40 דקות לשעה, חוץ מענבים שהם חד-סוכר שנספג ישירות אל מחזור הדם. זמן העיכול של הענבים הוא 20 דקות.
יש מי שאומר שגם ענבים נאכלים לחוד בגלל שזמן העיכול שלהם הוא מהיר מאד.

פירות הדר זו משפחה בפני עצמה (עם הרבה חומצה אסקורבית), ואפשר לאכול אותם ביחד. אבל הם נאכלים לחוד כלומר לא טוב לצרף אותם לפירות אחרים. הלימון הוא יוצא דופן.

חלבון

קבוצת המזונות

עמילן: אורז, קינואה , כוסמת, תפוח אדמה, בטטה ובנוסף כל מה שעשוי מקמח: לחם, פסטות, עוגות, עוגיות וכו’.
ירקות עמילניים: גזר, סלק ודלעת.
חלבון: מזונות מן החי: בשר, עוף, דגים, מוצרי חלב.

זמן עיכול החלבון הוא בסביבות 6 שעות וזו גם הסיבה שנעדיף שארוחת הערב שלנו תהיה ארוחה חלבונית מכיון שיש לנו זמן עיכול ארוך ללא תעסוקה. (בד"כ עדיף שלא ללכת לישון בערך עד שעתיים מסיום הארוחה שזה זמן עיכול מינימלי).

ובנוסף חלבון מן הצומח: כל סוגי האגוזים, קטניות שונות כגון: שעועית, מש, עדשים בכל הצבעים.
הכי טוב לאכול עם אגוזים ירקות חיים. ובעדיפות שניה פירות חמוצים (כארוחה בפני עצמה ולא כקינוח).
הכי לא כדאי לצרף לאגוזים אבוקדו או טחינה כי זה שומן וקטניות או מזון עמילני כמו דגנים.
מי שסובל מגזים כתוצאה מאכילת אגוזים זה כנראה שהמעי שלו לא מספיק נקי או שהאגוזים מקולקלים.

שומן: כל סוגי השמנים למינהם, טחינה, אבוקדו, אגוזים (גם חלבון וגם שומן).
פירות חמוצים: תפוזים, אשכוליות, רימונים, לימונים, תפוח חמוץ, אפרסק חמוץ, שזיף חמוץ, אננס,רימונים.
פירות חמצמצים: פאפאיה, אפרסק, משמש, שזיף, מנגו, אגס, דובדבן, תאנים, פטל, אוכמניות.
פירות מתוקים: בננה, תמרים, תאנים, צימוקים, ענבים, אפרסמון, כל הפירות היבשים.
מלונים: אבטיח, מלון.
ירקות ירוקים שאינם עמילניים: חסה, קולורבי, שעועית ירוקה, תרד, כרפס, פטרוזיליה, ברוקולי, כרוב סיני, כרוב ניצנים, קישוא ועוד…

שילובי מזון

קטניות לא מונבטות

קטניות הן חלבון שיש בו הרבה רב-סוכר כשהם לא מונבטים.
הצירוף הטוב ביותר הם ירקות חיים או מבושלים או מאודים נטרליים.

קטניות מונבטות

כעקרון קטניות מונבטות או שלא מונבטות הן באותה קטגוריה. שילובי מזון
נניח שאנחנו אוכלים עדשים מונבטות עם אורז או בורגול, זה יהיה בסדר וכל זה למה? מכיון שבקטניות מונבטות יורד אחוז החלבון ואז זה בעצם ירק.
מג'דרה עם עדשים מונבטות זה בגדר אפשרי ולא בגדר רצוי מכיון שבכל זאת הקטניות הן עדיין חלבון למרות שאחוז החלבון נמוך.
וכל זה כאשר מדובר באדם בריא. (אדם בעל בעיות במעיים לא מתאים לו).

עמילנים

ירקות חיים ומעובדים מתאימים לכל סוגי העמילנים.
אפשר לאכול עם העמילנים שומנים כמו אבוקדו, טחינה או שמן כלשהו אבל בכמות קטנה מאד.

פירות מתוקים

פירות מתוקים יכולים להיות עם פירות חמצמצים או עם אבוקדו וכמובן שהם יכולים להיות גם עם עלים ירוקים או ירקות נטראלים.
לגבי שייקים או מיצים יש יותר גמישות עם הצירופים אבל כמובן שלא להגזים כי מדובר על כמות גדולה ובנוסף הכל בהתאם למצב הבריאותי.

פירות חמוצים או חמצמצים

פירות חמוצים או חמצמצים הם סוג של נטראלי ולכן כדאי לצרוך איתם פירות מתוקים או חמוצים, ירקות עליים או אבוקדו.

הדבר החשוב ביותר בתזונת האדם הוא יכולת הספיגה, שמשתנה כל הזמן בהתאם לתזונה ולהתנהגות ביום יום.
העיכול המיטבי הוא בשעות הבוקר, ולא בלילה, וזה משתנה מאדם לאדם וכאשר שומרים על צירוף מאכלים נכון, מצליחים לשמור על הבריאות.

שילובי מזון, שילובי מזון, שילובי מזון, שילובי מזון, שילובי מזון, שילובי מזון

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

error: התוכן מוגן!!
כלי נגישות