מוס עדשים

מוס עדשים חום הוא ממרח טבעוני, מזינות וטעימות, המשלב את הטעם העשיר של העדשים עם נגיעות גזר, בצל ותבלינים כמו כמון וכורכום. המוס קרמי ומתאים כנשנוש, ממרח ללחם או כתוספת למנות שונות.

רכיבים:

150 גרם עדשים חומות
3 גזרים בגודל בינוני, מגוררים
2 בצלים בגודל בינוני, קצוצים
3 שיני שום, קצוצות
50 גרם סלרי קצוץ דק
1 כף אבקת כמון
1 כף ג'ינג'ר טרי מגורר
כפית אחת של אבקת כורכום 
350 מ"ל מים
מלח הימלאיה לפי הטעם
50 גרם פטרוזיליה קצוצה דק
מיץ מליים אחד

אופן ההכנה:

מחממים סיר ומוסיפים בצל וגזר ומבשלים זמן מה. מוסיפים את התבלינים, הסלרי והשום ומבשלים דקה אחת. מוסיפים 350 מ"ל מים ומביאים לרתיחה. מוסיפים את העדשים. לאחר שהן מבושלות, מוסיפים מלח לפי הטעם.

הניחו להתקרר ולהתמצק. בעזרת בלנדר מוט, ערבבו והוסיפו בהדרגה את מיץ הליים. הוסיפו מעט מים במידת הצורך עד לקבלת משחה חלקה. ערבבו פנימה את הפטרוזיליה הקצוצה דק. ניתן לאכול זאת ישירות כמוס או כממרח לחם.

מוס עדשים

זמן הכנה: 40-50 דקות
סוג מתכון: מרח / מטבל חם-קר
מספר מנות: 8-10 מנות

יש לכם שאלה – לנו יש תשובה
אתם מוזמנים לקבוצת הוואטסאפ שלנו

הערה: המתכונים באתר זה מיועדים לאנשים בריאים. אם יש לך בעיה רפואית כלשהי, כדאי להתייעץ עם יועץ בריאות טבעית.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

error: התוכן מוגן!!
כלי נגישות