פטה פטריות

פַּטֶּה פטריות הוא ממרח טבעוני עשיר בטעם ובמרקם, השם דגש על שילוב הפטריות הטעימות, הטופו המזין ואגוזי המלך המזינים, שמעניקים לו עומק וקרמיות טבעית. עם נגיעות של רוזמרין טרי, שום ובצל מטוגנים, הפטה מתאפיין בטעם עמוק ומעט ארומטי, ומאפשר שימוש מגוון – כממרח ללחם מחיטה מלאה, כליווי במקלות לחם או כתוספת צבעונית וטעימה בראפ. מדובר במתכון קל ומהיר להכנה, שמתאים כנשנוש בריא וטעים, ונטול מוצרי חלב וביצים. ניתן לאחסן במקרר עד 3-4 ימים, מה שהופך אותו לאידיאלי להכנה מראש.

רכיבים:

250 גרם פטריות טריות, פרוסות
1 בצל בינוני, קצוץ
3 שיני שום, מגוררות
75 גרם טופו, מפורר
10 אגוזי מלך
¼ כפית מלח לא מזוקק
¼ כפית פלפל שחור טחון
חצי כפית רוזמרין טרי

אופן ההכנה:

1. חממו מחבת על אש בינונית, הוסיפו פטריות, בצל, שום וטופו. טגנו כ-5 דקות, עד שהמים מהטופו והפטריות כמעט מתאדים.

2. מצננים את התערובת כ-5 דקות.

3. מניחים בבלנדר או במעבד מזון יחד עם שאר המרכיבים. טוחנים עד לקבלת תערובת חלקה.

4. מעבירים לקערה. מגישים מיד או מצננים במקרר.

5. מגישים עם לחם מחיטה מלאה, מקלות לחם או משתמשים כממרח בתוך ראפ.

אחסון/חיי מדף
יש לאחסן במקרר בכלי אטום עד 3-4 ימים.

פטה פטריות

זמן הכנה: 15 דקות
סוג מתכון: מטבל/ממרח
מספר מנות: 8-10 מנות

יש לכם שאלה – לנו יש תשובה
אתם מוזמנים לקבוצת הוואטסאפ שלנו

הערה: המתכונים באתר זה מיועדים לאנשים בריאים. אם יש לך בעיה רפואית כלשהי, כדאי להתייעץ עם יועץ בריאות טבעית.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

error: התוכן מוגן!!
כלי נגישות