אחסון מזון
למשפחה מודעת לבריאות, חשוב לתת עדיפות לאחסון מזון בריא. מכיוון שאנו עובדים קשה כדי לקנות ולהכין מזון שלם ואורגני ככל האפשר, איננו יכולים להתעלם מכלי אחסון המזון שלנו.
פלסטיק נראה כאופציה נוחה וזולה, אך זו לא בחירה בטוחה. אפילו לפלסטיק נטול BPA (ביספנול A) יש BPS (ביספנול S) וכימיקלים אחרים שעלולים להיות גרועים עוד יותר. ולמרות שמיכלי פלסטיק לאחסון מזון בדרך כלל אינם פלסטיק חד פעמי, עדיין יש בעיה להשתמש בפלסטיק לאחסון מזון.
BPA – ידוע כמשבש הורמונלי, כלומר הוא יכול לחקות את פעולת ההורמון אסטרוגן בגוף. ישנם מחקרים המצביעים על כך שחשיפה ל-BPA עלולה לגרום לבעיות בריאותיות שונות, כולל בעיות פוריות, הפרעות בהתפתחות המוח והשמנת יתר.
BPS – למרות שהוא נחשב לבטוח יותר מ-BPA, מחקרים מראים שגם BPS יכול לשבש את המערכת ההורמונלית ולגרום להשפעות בריאותיות שליליות
המשפחה שלנו עבדה קשה כדי לעבור לכלי בישול לא רעילים ולא שורטים ולכלי בית אחרים. עבור אחסון מזון, התרגלנו במשך השנים למיכלי מזון ושקיות ניילון מפלסטיק, וזה יכול להיות מעבר קשה. זה לקח לנו לא מעט זמן, אבל לבסוף סילקנו בהדרגה את כל מיכלי הפלסטיק שלנו לאחסון מזון. כעת אנו משתמשים בזכוכית, מתכת או סיליקון במקום זאת. למרות שזה אולי נראה קשה בהתחלה, זה באמת חשוב לבריאות המשפחה שלנו.

מדוע לא להשתמש במיכלי פלסטיק לאחסון מזון?
למרות שנראה שפלסטיק הוא האלטרנטיבה הזולה והקלה ביותר, זה כנראה הדבר הגרוע ביותר שאתם יכולים לאחסן בו מזון. כימיקלים מזיקים כמו BPA ופתלטים יכולים לדלוף למזון, למשקאות ולגופנו. אתם תמצאו גם פתלטים בפלסטיק, למרות שהם נאסרו באירופה. הם מזיקים במיוחד לגברים.
זה לא רק פוגע בגופנו, אלא גם פוגע בסביבה. הידעתם שרק 9% מהפלסטיק ממוחזר? השאר מסתיים במזבלות. שם הוא מתפרק בשמש, פולט כימיקלים רעילים וגזי חממה. או גרוע מכך, הפלסטיק צף לים.
מלבד היותם טובים יותר לבריאותכם ולסביבה, בונוס נוסף לשימוש במיכלי אחסון שאינם עשויים מפלסטיק הוא שהם בטוחים בתנור. זה אומר שאתם יכולים להכניס אותם ישירות לתנור לחימום חוזר, מה שממזער את המנות בטווח הארוך. חלקם אפילו מתאימים למיקרוגל (אם כי אני לא ממליץ להשתמש באחד כזה). וברגע שתסיימו לאכול, השאריות יכולות להיכנס ישר למקרר או למקפיא.
מיכלי אחסון מזון שאינם רעילים
כשהתחלתי את המעבר שלי לאחסון מזון לא רעיל, לא היו הרבה אפשרויות. אבל החדשות הגדולות הן שעכשיו יש הרבה אפשרויות לאחסון מזון ללא פלסטיק באיכות גבוהה. מזכוכית ועד נירוסטה לסיליקון, האפשרויות הן רבות! והם מכסים כמעט כל סוג של אחסון מזון שעשוי להיות לך, מאחסון שאריות למזון יבש ועד ארוחות בדרכים.
מקרר ומקפיא
אחסון מזון במקרר ובמקפיא חיוני לשמירה על האוכל. בין אם אתם מכינים ארוחה, מבשלים או שמים במקפיא, תזדקקו לאחסון מזון בטוח עבור האוכל שלכם. במקום שקיות ומיכלי ניילון, אני משתמש כעת במיכלי אחסון מזון אלטרנטיביים אלה במקרר ובמקפיא.
אל תשכחו, כאשר מאחסנים נוזלים במקפיא, אפשרו להם מקום להתרחב.

זכוכית
מיכלי אחסון מזון מזכוכית מציעים מספר יתרונות משמעותיים:
- בריאות ובטיחות: זכוכית אינה מכילה כימיקלים מזיקים כמו BPA, שנמצאים לעיתים בפלסטיק.
- שמירה על טריות: מיכלי זכוכית עם מכסים אטומים שומרים על טריות המזון לאורך זמן ומונעים חדירת ריחות.
- עמידות בחום וקור: ניתן להשתמש במיכלי זכוכית בתנור ובמקפיא ללא חשש לסדקים או נזקים.
- קלות בניקוי: זכוכית אינה סופגת ריחות או צבעים, מה שמקל על הניקוי ושומר על המיכלים במצב טוב לאורך זמן.
- ידידותיות לסביבה: זכוכית ניתנת למחזור אינסופי ללא פגיעה באיכותה, מה שהופך אותה לבחירה אקולוגית יותר.
סיליקון
מבחינת עמידות וגמישות, מיכלי סיליקון יציבים להפליא ועמידים בפני שחיקה, גם בשימוש תכוף. הם יכולים לעמוד בטמפרטורות גבוהות, כולל שימוש בתנור ובמיקרוגל, מבלי להיות שבירים או מעוותים. האופי הגמיש של הסיליקון מאפשר גם אחסון קל, מה שהופך אותם לפתרון חסכוני לארגון המטבח. בנוסף, מיכלי סיליקון נועדו להיות אטומים, אוטמים ביעילות ברעננות ומונעים חדירת אוויר, לחות או ריחות, מה שעוזר להאריך את חיי המדף של המזון המאוחסן.
אחסון מזון במיכלי סיליקון מציע שפע של יתרונות שהופכים אותם לבחירה מעולה לאחסון מזון ביתי. מנקודת מבט בטיחותית ובריאותית, סיליקון הוא חומר לא רעיל, ללא BPA, שאינו מוציא כימיקלים מזיקים למזון, מה שמבטיח את טוהר ושלמות התוכן.

נירוסטה
מיכלי נירוסטה עם מכסים הם בחירה מצוינת לאחסון מגוון פריטי מזון. מיכלים עמידים ומגוונים אלה מושלמים לשימור הטריות והטעם של המרכיבים האהובים עליך. בניגוד למיכלי זכוכית או פלסטיק, הנירוסטה היא בלתי שבירה, מה שהופך אותה לאופציה אידיאלית לאחסון פריטים במקפיא. מיכלי אחסון מזון מנירוסטה הם לא רק פרקטיים אלא גם ידידותיים לסביבה. שלא כמו מיכלי פלסטיק חד פעמיים, מיכלים לשימוש חוזר אלו עוזרים להפחית פסולת ולקדם אורח חיים בר קיימא יותר. הם גם נקיים מכימיקלים מזיקים כמו BPA, מה שמבטיח שהמזון שלך יישאר בטוח ובריא.
בנוסף ליתרונות הפונקציונליים שלהם, מיכלי אחסון מזון מנירוסטה מציעים גם אסתטיקה אלגנטית ומודרנית. הגימור המוברש או המלוטש שלהם יכול להשלים מגוון של עיצובי מטבח, מה שהופך אותם לבחירה מסוגננת ופרקטית לצרכי אחסון המזון שלכם.
תכונה נוספת ראויה לציון של מיכלי אחסון מזון מנירוסטה היא העיצוב שלהם בטוח במקפיא. אתם יכולים בביטחון לאחסן את המאכלים, המרקים או הרטבים האהובים עליכם במיכלים אלה מבלי לדאוג שהם יסדקו או יתנפצו במקפיא. העיצוב הניתן לערמה גם מאפשר לך למקסם את שטח המקפיא שלך, מה שמקל על הארגון והגישה.
עטיפות אוכל
מוצר נוסף בו אנו משתמשים באחסון מזון אך אולי לא חושבים עליו הוא פלאסטיק, נייר שעווה, שקיות אחסון ונייר מאלומיניום. הפסקנו עם מוצרים אלה כשעברנו לאחסון בטוח.
השימוש בפלסטיק, נייר שעווה, שקיות אחסון ונייר מאלומיניום עלול לגרום לנזקים סביבתיים ובריאותיים שונים:
- פלסטיק חד-פעמי מהווה חלק ניכר מהפסולת המזהמת את הסביבה. הוא מתפרק לחלקיקים קטנים (מיקרו-פלסטיק) שמגיעים למים, לאדמה ולבעלי חיים.
- נייר שעווה מכיל חומרים כימיים כמו פרפין, שמקורו בנפט. חומרים אלו עלולים להשתחרר למזון ולגרום לנזקים בריאותיים.
- נייר אלומיניום – חימום מזון בנייר מאלומיניום עלול לגרום לשחרור חלקיקי אלומיניום למזון, מה שעלול לגרום לנזקים בריאותיים כמו בעיות עצבים ומחלות כליה.
ישנם מספר סוגי עטיפות מזון אורגניות ובריאות שניתן להשתמש בהן כדי לשמור על טריות המזון ולהפחית את השימוש בפלסטיק:
-
- עטיפות שעוות דבורים: עשויות מבד כותנה מצופה בשעוות דבורים, שמן חוחובה ושרף עץ. הן רב-פעמיות, ניתנות לשטיפה, ומתאימות לעטיפת ירקות, פירות, לחם ועוד.
- עטיפות סיליקון: רב-פעמיות ועמידות לאורך זמן. הן מתאימות לכיסוי קערות, סירים ומזון פתוח. הסיליקון אינו מכיל חומרים מזיקים וניתן לשטוף אותו במדיח כלים.
- נייר אפייה לא ממולא: נייר אפייה טבעי ולא ממולא בכימיקלים מזיקים. מתאים לאפייה ולעטיפת מזון.
- שקיות נייר ממוחזרות: שקיות נייר ממוחזרות הן פתרון טוב לאריזת כריכים, חטיפים ומזון יבש. הן מתכלות וידידותיות לסביבה.

אחסון מזווה
מקום נוסף בו תזדקקו למיכלי אחסון מזון שאינם עשויים מפלסטיק הוא המזווה. כל המזונות היבשים כולל דגנים, אגוזים, זרעים, שעועית, קמח וכו', זקוקים למקום אחסון לא רעיל.
צנצנות זכוכית עם מכסים אטומים – אני אוהב את מיכלי הזכוכית האלה לאחסון מזון עם מכסים נעולים לדברים שאני קונה בכמויות גדולות.
Zip Top – שקיות אחסון המזון (אני מצאתי אותם בסופר פארם) הן נהדרות לאחסון מוצרים יבשים מכיוון שהם עומדים כשהם מלאים.
סט מיכלי נירוסטה – אלה נהדרים כי הם לא שבירים! יש להם מכסים אטומים.
צנצנות תבלינים מזכוכית – אם אתם קונים את עשבי התיבול והתבלינים היבשים שלכם בכמויות גדולות, מיכלי זכוכית אלה הם דרך מצוינת לאחסן אותם.
אחסון מזון
איך אתם מאחסנים מזון? ספרו לנו בתגובות
