לבבי אך פשוט להכנה, בטטה ממולאת זו עם שעועית שחורה, רוטב קייל וחומוס היא ארוחת צהריים פנטסטית של 5 מרכיבים עבור אחד!
רכיבים:
4 בטטות גדולות
3 כוסות קייל קצוץ
3-4 כוסות שעועית שחורה, שטופה
2 כוסות חומוס מבושל ומרוסק
8 כפות מים
אופן ההכנה:
- דוקרים כל תפוח אדמה מתוק עם מזלג. מכניסים לתנור לאפייה (לאפות עד רכות).
- בינתיים, שוטפים את הקייל ומסננים.
מניחים בסיר בינוני; מכסים ומבשלים על אש בינונית-גבוהה, תוך ערבוב פעם או פעמיים, עד שהם נראים כמו נבול שזה סימן שהם רכים.
מוסיפים את השעועית; מוסיפים כף או שתיים מים אם צריך. ממשיכים לבשל, ללא מכסה, תוך ערבוב מדי פעם, עד שהתערובת מוכנה. - מבשלים את החומוס עד שהוא רך ומרסקים במעבד מזון עם נוזלים ליצירת רוטב (מתבלים לפי הטעם).
- חורצים באמצע כל בטטה מניחים מעל (או בפנים) את תערובת הקייל והשעועית.
- מטפטפים את רוטב החומוס על הבטטה הממולאת. וכמה עלי פטרוזיליה לקישוט.
זמן הכנה: 20 דקות
סוג מתכון: ארוחת צהריים
מספר מנות: 4
[pmb_print_buttons]
הערה: המתכונים באתר זה מיועדים לאנשים בריאים. אם יש לך בעיה רפואית כלשהי, כדאי להתייעץ עם יועץ בריאות טבעית.