בטטה ממולאת עם רוטב חומוס

לבבי אך פשוט להכנה, בטטה ממולאת זו עם שעועית שחורה, רוטב קייל וחומוס היא ארוחת צהריים פנטסטית של 5 מרכיבים עבור אחד!

רכיבים:

  • 4 בטטות גדולות

  • 3 כוסות קייל קצוץ

  • 3-4 כוסות שעועית שחורה, שטופה

  • 2 כוסות חומוס מבושל ומרוסק

  • 8 כפות מים

אופן ההכנה:

  • דוקרים כל תפוח אדמה מתוק עם מזלג. מכניסים לתנור לאפייה (לאפות עד רכות).
  • בינתיים, שוטפים את הקייל ומסננים.
    מניחים בסיר בינוני; מכסים ומבשלים על אש בינונית-גבוהה, תוך ערבוב פעם או פעמיים, עד שהם נראים כמו נבול שזה סימן שהם רכים.
    מוסיפים את השעועית; מוסיפים כף או שתיים מים אם צריך. ממשיכים לבשל, ללא מכסה, תוך ערבוב מדי פעם, עד שהתערובת מוכנה.
  • מבשלים את החומוס עד שהוא רך ומרסקים במעבד מזון עם נוזלים ליצירת רוטב (מתבלים לפי הטעם).
  • חורצים באמצע כל בטטה מניחים מעל (או בפנים) את תערובת הקייל והשעועית. 
  • מטפטפים את רוטב החומוס על הבטטה הממולאת. וכמה עלי פטרוזיליה לקישוט.
בטטה ממולאת ברוטב חומוס

זמן הכנה: 20 דקות
סוג מתכון: ארוחת צהריים
מספר מנות: 4

‎‎[pmb_print_buttons]

הערה: המתכונים באתר זה מיועדים לאנשים בריאים. אם יש לך בעיה רפואית כלשהי, כדאי להתייעץ עם יועץ בריאות טבעית.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

error: התוכן מוגן!!
כלי נגישות