טבעו התזונתי של האדם

טבעו התזונתי של האדם

טבעו התזונתי של האדם

רופאים, מומחים אחרים וחוכמה קונבנציונלית אומרים לעתים קרובות שמוצרים מן החי הם מרכיבים חיוניים של תזונה בריאה. תפיסת הרוב הזו מרמזת שבני אדם הם אוכלי כל. אבל מה הגוף שלנו אומר?

ספר מחקר סין ומחקרים בינלאומיים רבים אחרים מראים כי מזון מלא, תזונה צמחית מספקות את המזון האופטימלי לבני אדם, תוך מזעור מחלות כרוניות ומקסום בריאות, אריכות ימים וחיוניות.

מאמר זה מראה שבני אדם הם אוכלי עשב אנטומיים, לא אוכלי כל. זו הסיבה שבני אדם משגשגים בתזונה מבוססת צמחים.

ההקשר ההיסטורי

יש אנשים שטוענים שבני אדם אכלו באופן היסטורי מוצרים מן החי. לכן, הם חייבים להיות טבעיים ובריאים. ישנן סיבות רבות מדוע בני אדם יאכלו מוצרים מן החי כאשר הם אינם המזון האופטימלי עבורנו. לדוגמה, כאשר אנשים מקוריים היגרו צפונה, הם אכלו לעתים קרובות מוצרים מן החי כדי לשרוד מכיוון שלא היו זמינים מוצרים מהצומח המתאימים. כמו כן, מכיוון שהרכב התזונה של מזונות מן החי כולל בדרך כלל יותר שומן, הם צפופים יותר בקלוריות, מה שאולי היה נוח להישרדות בטווח הקצר.

כיום קיים לחץ תרבותי חזק לאכול מוצרים מן החי. אנשים רבים גדלו עליהם. דתות אומרות לעתים קרובות שבורא עולם שם כאן חיות לבני אדם להשתמש בהן ולאכול. הנחיות התזונה של ארה"ב אומרות שמוצרים מהחי הם חלק מתזונה בריאה. חברות מזון מפרסמות באופן קבוע מחקר מוטה המראה כי מוצרים מן החי בריאים. הכשרה רפואית מלמדת לעתים קרובות רופאים כי מזונות אלו בריאים.

טבעו התזונתי של האדם

בני אדם כאוכלי עשב

לכל אוכלי העשב יש את היכולת לעכל ולנצל כמויות קטנות של חלבון מן החי בתזונה שלהם. עם זאת, כיצורים תבוניים עם יכולות קוגניטיביות מתקדמות, לבני אדם יש את היכולת לשנות את ההתנהגות ואת הבחירות התזונתיות שלנו. זה חיוני להכיר בכך שעצם העובדה שאנו יכולים לשרוד או להפיק הנאה מצריכת מוצרים מן החי, אינה מעידה על כך שהם המזון האופטימלי או הבריא ביותר למין שלנו.

בקביעת התזונה האנושית האידיאלית, מאפיינים אנטומיים עדיפים על אמונות אישיות והעדפות מזון. מאפיינים אנטומיים אלו מספקים ראיות נצפות ואובייקטיביות לגבי סוגי המזונות שבני אדם ויצורים אחרים התפתחו לצרוך, ולאחר מכן, משגשגים. על ידי השוואת המאפיינים האנטומיים של טורפים, אוכלי כל ואוכלי עשב, מתברר שבני אדם מסווגים מבחינה אנטומית כאוכלי עשב.

תכונות

לקרניבורים יש קבוצה של תכונות אנטומיות ייחודיות הנבדלות בבירור מאלה המצויות אצל אוכלי עשב. תכונות אלו כוללות שיניים חדות ומחודדות, המיועדות ללכידה ולקריעת בשר, כמו גם לסתות חזקות המאפשרות להם לצרוך בשר נא בנתחים גדולים. יתר על כן, דרכי העיכול הקצרות והפשוטות שלהם מאפשרות עיכול מהיר וסילוק בשר, ומפחיתים את הסיכון לצמיחת חיידקים. שלא כמו טורפים, לבני אדם חסרות תכונות פיזיות אופייניות אלו.

לעומת זאת, אוכלי עשב חולקים קווי דמיון אנטומיים רבים עם בני אדם. גם לבעלי חיים אוכלי עשב וגם לבני אדם יש שיניים טוחנות שטוחות וטוחנות, אידיאליות לטחינה וללעיסה של מזון צמחי. שיניים רחבות ופחוסות אלו מסייעות בפירוק מכאני של חומרים צמחיים סיביים, ומקלות על עיכול יעיל וספיגת חומרים מזינים. בנוסף, לאוכלי עשב ולבני אדם יש דרכי עיכול ארוכות יותר, המספקות מספיק זמן לפירוק ולספיגה מלאה של חומרים מזינים מתזונה צמחית.

המאפיינים הפיזיולוגיים של בני האדם מחזקים עוד יותר את הסיווג שלנו כאוכלי עשב. לדוגמה, הקיבה שלנו מייצרת חומצה הידרוכלורית בריכוזים נמוכים בהרבה בהשוואה לטורפים, מה שמעיד על מערכת עיכול המתאימה יותר לפירוק מזון מהצומח. יתר על כן, אורך המעי הדק שלנו דומה יותר לזה של אוכלי עשב, מה שמאפשר מיצוי יסודי של חומרים מזינים מתזונה מבוססת צמחים.

טורפים לעומת אוכלי עשבטבעו התזונתי של האדם

טורפים התפתחו כדי ללכוד, להרוג, לקרוע את בשרם ולעכל בעלי חיים. אוכלי עשב התפתחו לצרוך ולעכל צמחים. אוכלי כל אוכלים צמחים ובעלי חיים. אבל כדי לאכול בעלי חיים, עליהם לשמור על יכולתם ללכוד, להרוג ולעכל טרף. כתוצאה מכך, אוכלי כל כמו דובים ודביבונים הם טורפים כמעט לחלוטין מבחינה אנטומית, עם כמה התאמות קלות לאכילת צמחים. טבעו התזונתי של האדם

לטורפים ולאוכלי כל יש פתחי פה רחבים ביחס לגודל הראש ומפרקי הלסת באותו מישור של השיניים. הלסת התחתונה אינה יכולה לנוע קדימה או אחורה ויש לה תנועה מצד לצד מוגבלת. הלסת החזקה והיציבה הזו נחוצה ללכידה, הרג וביתור טרף. לאוכלי עשב ולבני אדם יש פתחי פה קטנים יחסית ומפרקי הלסת מעל מישור השיניים. זה הופך את הלסתות שלנו להרבה יותר חלשות ולכן פחות יעילות ללכידה והרג של טרף, אבל היא מספקת את הניידות מלפנים לאחור ומצד לצד הדרושה לריסוק וטחינת צמחים סיביים.

לקרניבורים ולאוכלי כל יש שיניים קדמיות חדות, מחודדות וקצרות לקריעת בשר. לאוכלי עשב ולבני אדם יש שיניים קדמיות שטוחות וארוכות דמויות חפירות לחיתוך צמחים. לקרניבורים ולאוכלי כל יש ניבים ארוכים, מעוקלים וחדים ללכידה, הרג וקריעה של טרף. כלבים משתנים באוכלי עשב. לחלקם אין שיני כלבים. לאוכלי עשב אחרים, כמו היפופוטמים וכמה פרימטים, יש כלבים ארוכים יותר שלדעתם הם להגנה. כלבי אדם הם קצרים ובוטים. הם מתפקדים כמו חותכות (כלומר, שיניים קדמיות). לבסוף, לקרניבורים יש טוחנות משולשות לחיתוך בשר; לחלק מאוכלי כל יש טוחנות שטוחות, כמו אוכלי עשב ובני אדם, לריסוק צמחים.

בליעה מול לעיסה

טורפים ואוכלי כל בולעים מזון בשלמותו או פשוט מרסקים אותו ואין להם אנזימי עיכול בפיהם. אוכלי עשב ובני אדם דורשים לעיסה נרחבת ויש להם אנזימי עיכול ברוק. לקרניבורים ולאוכלי כל יש ושט רחב שיכול להתמודד עם נתחי בשר שלמים. לאוכלי עשב ולבני אדם יש ושט צר המתאים ביותר לבליעת כדורי מזון קטנים, רכים, לעוסים ביסודיות. כשבני אדם מנסים לבלוע נתחי בשר גדולים, הם מסתכנים במחנק.

לטורפים ולאוכלי כל יש קיבולת קיבה גדולה (60 עד 70 אחוזים ממערכת העיכול). לאוכלי עשב ולבני אדם יש קיבולת קיבה קטנה יותר (פחות מ-30 אחוז ממערכת העיכול). לבשר, במיוחד לבשר מתכלה, יש לרוב פתוגנים בשפע. לטורפים ולאוכלי כל יש קיבה עם חומצה גבוהה (בערך 1 pH) שהורגת פתוגנים, בעוד לאוכלי עשב ולבני אדם יש קיבה נמוכה עם חומצה (pH 4 עד 5). אף חיה לא מבשלת אוכל מלבד בני אדם. חדשנות זו מסייעת להרוג פתוגנים בבשר ומפצה על היעדר קיבה טורפת בעלת חומציות גבוהה.

לטורפים ולאוכלי כל יש מעי דק קצרים וחלקים יחסית (פי 3 עד 6 מאורך הגוף). לאוכלי עשב ולבני אדם יש מעיים דקיקים ארוכים יותר (פי 10 עד 12 מאורך הגוף). המעיים הארוכים יותר של אוכלי עשב ובני אדם התפתחו לעכל לאט חומר צמחי סיבי. טבעו התזונתי של האדם

טורפים יכולים לאכול מזונות עתירי שומן עם כולסטרול גבוה (כלומר, מוצרים מן החי) ללא השפעות בריאותיות שליליות. לקרניבורים, ולאוכלי כל רבים, יש טפרים חדים לתפיסה ולקריעה של טרפם. לאוכלי עשב ולבני אדם יש ציפורניים שטוחות או פרסות. בני אדם אינם טורפים אינסטינקטיביים. ילד עלול לקטוף תפוח מעץ ולאכול אותו. אבל הם לא ירדפו אחרי חיה קטנה, הורגים אותה על ידי נשיכתה, ואוכלים את הבשר מעצמותיה כמו שאוכלים טורפים ואוכלי כל.

אנטומיה ותזונה אופטימלית

בהתמקדות במאפיינים האנטומיים המבדילים בין טורפים לאוכלי עשב, לבני אדם אין כמעט קווי דמיון לטורפים ואין הבדלים מאוכלי עשב. קווי הדמיון היחידים שיש לנו לאוכלי כל הם החלקים המותאמים לאכילת צמחים, כמו טוחנות שטוחות. הפה, הלסתות, השיניים, הגרונות ומערכות העיכול של בני אדם לא התפתחו כדי ללכוד, להרוג, לקרוע, לבלוע ולעכל בעלי חיים. חלק מקרובינו הקרובים ביותר, גורילות, צורכים תזונה אופטימלית של 97-100 אחוז צמחים.

היכולת האנושית לחשוב, ולא תכונות אנטומיות, אפשרה לנו ללכוד, לבשל ולאכול בשר. אבל אנטומיה, לא מסורת או יכולת אינטלקטואלית, מעידה על התזונה האופטימלית. בהתבסס על האנטומיה, בני אדם הם אוכלי עשב טבעיים. התפתחנו לאכול מזון צמחי חי. שינויים משמעותיים ממזונות אופטימליים אלו, לעיתים קרובות יגרמו לבריאות או מחלה לא אופטימלית.

הומוגניות וצמחייה

כמה פילוסופיות תזונתיות סיניות ואיורוודה אומרות שבני אדם הם ייחודיים מבחינה ביוכימית. לכן, דיאטות אופטימליות צריכות להשתנות בהתאם למאפיינים האישיים. אבל זה מטעה. ישנם הבדלים ביוכימיים קלים וגורמים אחרים כגון אלרגיות למזון המצביעים על דיאטות אופטימליות צריכות להשתנות בין אנשים, אבל אנחנו לרוב זהים. לכולנו יש בעצם אותן שיניים, פיות ומערכות עיכול. אף אחת מהתכונות האנטומיות הללו לא התפתחה לאכילת מוצרים מן החי.

מאפיינים אנטומיים ומחקר עצמאי נרחב המשווה את ההשפעות הבריאותיות של מוצרים צמחיים ובעלי חיים מראים שבני אדם הם אוכלי עשב. כתוצאה מכך, דיאטות צמחוניות הן הדיאטות האופטימליות לבני אדם.

טבעו התזונתי של האדם, טבעו התזונתי של האדם, טבעו התזונתי של האדם, טבעו התזונתי של האדם, טבעו התזונתי של האדם, טבעו התזונתי של האדם, טבעו התזונתי של האדם, טבעו התזונתי של האדם, טבעו התזונתי של האדם, 

טבעו התזונתי של האדם

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

error: התוכן מוגן!!
כלי נגישות