(הערה: כורכום אינו מתאים לכל אחד ובמיוחד לא לאנשים שיש להם בעיות רפואיות ולכן חשוב להתייעץ עם יועץ בריאות טבעית).
אני אוהב את מתכון החלב הזהוב הזה כי יש לו טעם מאוזן לחלוטין עם הבסיס של חלב שקדים עם הכורכום, הג'ינג'ר, הקינמון, ההל והוניל. לחלב יש מרקם קרמי עשיר וטעם מעולה.
מהו חלב כורכום?
משקה הודי עתיק זה ידוע כאנטי דלקתי כדי להקל על כאבי שרירים, לסייע בשינה, להגביר חסינות, לשטוף רעלים כדי לסייע לעיכול ולנקות גודש בדרכי הנשימה כדי להילחם בהצטננות ושפעת.
יתרונות חלב כורכום
בנוסף למרכיב הכוכב, הכורכום, רוב מתכוני חלב הכורכום מכילים גם ג'ינג'ר וקינמון. אז, היתרונות שלהלן נוגעים לחלב כורכום המכילים כורכום, ג'ינג'ר וקינמון כמו המתכון שאני חולק כאן.
רכיבים:
- 2 כוס שקדים חיים, מושרים וקלופים
- 6 כוסות מים מסוננים
- ½ כוס תמרים מגולענים
- 2 כפות כורכום טחון
- 1 כפי תמצית וניל טבעית
- 2 כפיות קינמון טחון
- 2 כפיות ג'ינג'ר טרי טחון
- רבע כפית הל טחון
- רבע כפית פלפל שחור גרוס טרי
- קורט מלח הימלאיה
אופן ההכנה:
- מסננים ושוטפים את השקדים המושרים. זורקים את נוזל ההשריה.
- מעבירים את השקדים המרוקנים לבלנדר ומוסיפים את 3 כוסות המים המסוננים מערבלים בעוצמה גבוהה במשך 30 עד 60 שניות עד שהשקד מתפורר.
- מסננים את חלב השקדים בשקית סינון. שטפו את מיכל הבלנדר והמכסה ויוצקים את החלב המסונן לתוך המיכל.
- מוסיפים את כל שאר החומרים, ומקציפים בבלנדר במשך 10 עד 20 שניות עד שהתערובת חלקה וקרמימית.
- מעבירים לצנצנת זכוכית אטומה, מצננים במקרר וצורכים מצונן. או לחמם בעדינות על הכיריים על אש נמוכה. החלב יישמר במקרר בין יומיים לשלושה.

זמן הכנה: 20 דקות
סוג מתכון: משקאות
מספר מנות: 4
תופעות לוואי של כורכום
יש להימנע ממינונים גבוהים של כורכום לאורך תקופות זמן ארוכות ועלולות לגרום לתופעות לוואי כמו בחילות, בעיות בכיס המרה וכבד ודימומים. כורכום בטוח מאוד כאשר משתמשים בו כתבלין במזון שלך ואזהרות אלו מיועדות לאנשים החורגים מהמינונים המומלצים של תוסף כורכום.
הערה: המתכונים באתר זה מיועדים לאנשים בריאים. אם יש לך בעיה רפואית כלשהי, כדאי להתייעץ עם יועץ בריאות טבעית.