סלט עדשים הוא מתכון קל וטעים המשלב עדשים מלאות טעם ומזינות עם ירקות טריים ופריכים ורוטב חרדל עשבוני, חרישי וקרמי.
המתכון משביע, צבעוני ועמוס בחלבון מהצומח, סיבים, ויטמינים ומינרלים.
סלט עדשים הוא מתכון טוב להכנת ארוחה מכיוון שהוא נשמר היטב עד 3 ימים.
רכיבים:
480 גרם עדשים ירוקות, שחורות, חומות
250 גרם עגבניות שרי, חתוכות לרבעים
150 גרם מלפפון 1 בינוני, חתוך לקוביות
1 בצל אדום קטן פרוס דק או חתוך לקוביות
45 גרם זיתים
15 גרם פטרוזיליה קצוצה
100 גרם גבינת פטה טבעונית, מפוררת – אני השתמשתי בטופו מפורר.
לרוטב
3 כפות שמן זית כתית מעולה
2 כפות מיץ לימון טרי
1 כף חרדל דיז'ון אורגני
1 שן שום קטנה מגוררת
קמצוץ כמון טחון
מלח לפי הטעם
קמצוץ פלפל שחור
אופן ההכנה:
שוטפים 1 כוס עדשים מיובשות, מוסיפים אותן לסיר עם 4 כוסות מים וכפית מלח ומבשלים בעדינות לפי הוראות החבילה או עד לריכוך. מסננים ומוסיפים לקערה גדולה.
סלט: לאותה קערה מוסיפים 250 גרם עגבניות שרי (לרבעים), 150 גרם מלפפון (חתוך לקוביות), 1 בצל אדום קטן (פרוס דק), 45 גרם זיתים ו-15 גרם פטרוזיליה (קצוצה).
רוטב: בקערה קטנה, טורפים 3 כפות שמן זית כתית מעולה, 2 כפות מיץ לימון, 1 כף חרדל, 1 שן שום קטנה (מגוררת), כמון, מלח ופלפל שחור.
יוצקים את הרוטב על הסלט ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.
מגישים כמו שהוא, או עם 100 גרם גבינת פטה מפוררת מעל.
(אני השתמשתי בטופו מפורר)
לצד פיתות חמות.

סוג מתכון: ארוחה חלבונית
זמן הכנה: 15 דקות
זמן בישול של עדשים מיובשות (לא חובה): 30 דקות
זמן כולל: 15 דקות
מנות: 4

הערה: המתכונים באתר זה מיועדים לאנשים בריאים. אם יש לך בעיה רפואית כלשהי, כדאי להתייעץ עם יועץ בריאות טבעית.