מתכון ריזוטו פטריות צמחוני או טבעוני קל זה הוא קרמי וטעים. מתכון ריזוטו פטריות לכיריים או סיר מיידי הוא ארוחת ערב קלה.
רכיבים:
½ כוס פטריות פורצ'יני מיובשות (למה? ענין של טעם אישי) ניתן להשיג בחנויות טבע
1 כף שמן זית כתית מעולה (אני השתמשתי במים, במקום)
1 בצל, חתוך לקוביות
½1 כוסות אורז ארבוריו (אני מצאתי בשופרסל של סוגת)
3 שיני שום, קצוצות
1 כוס פטריות בייבי בלה פרוסות (הכהות)
½4 כוסות מרק ירקות (בערך)
3 ענפי טימין טרי
½ כוס פרמזן מגוררת (יש בניצת הדובדבן)
מלח ופלפל לפי הטעם (לא חובה)
עלי בייבי תרד (בערך 100 גרם)
פטרוזיליה עלים שטוחים, לקישוט
אופן ההכנה:
- שוטפים את הפטריות המיובשות, ואז משרים בקערה עם מים חמימים. ולסנן.
- מחממים 5 כוסות מרק בסיר על אש נמוכה.
- מחממים את השמן במחבת גדולה על אש בינונית גבוהה. מוסיפים את הבצל ומטגנים עד לשקיפות, כ-5 דקות. מוסיפים את האורז ומערבבים עד לקבלת קלוי, כ-2 דקות. מתבלים במלח ופלפל. מערבבים פנימה את השום, התימין והפטריות המושרות (סחוטות). ניתן להוסיף מעט מנוזלי ההשריה לתוספת טעם.
- יוצקים כ-½1 כוס מרק חמים לתוך האורז ומערבבים עד לספיגה, בערך 2 דקות, ואז מוסיפים מצקת נוספת של מרק. ממשיכים עד שהאורז רך, תוך ערבוב תכוף. ייתכן שלא תצטרכו את כל המרק.
- בזמן שהריזוטו מתבשל מכינים את הפטריות. מחממים עוד כף שמן (אני השתמשתי במים במקום) במחבת על אש בינונית גבוהה. מוסיפים את הפטריות, מתבלים במלח ופלפל ומבשלים עד שהן משחימות ורכות, כ-5 דקות.
- מתבלים לפי הטעם במלח ופלפל ומערבבים פנימה את הפרמזן. מערבבים את התרד ופטריות הבייבי בלה לתוך הריזוטו רק עד שהתרד נראה כמו נבול.
מגישים מיד מעוטר בפטרוזיליה ועוד פרמזן.
הערות
פטריות מיובשות יוצרות טעם הרבה יותר עשיר ומרקם מעניין מאשר פטריות טריות. אם אינכם מוצאים פטריות מיובשות, אפשר להשתמש בפטריות טריות.

זמן הכנה: 15 דקות
זמן בישול: 20 דקות
זמן כולל: 35 דקות
סוג מתכון: ארוחת ערב
מספר מנות: 4
הערה: המתכונים באתר זה מיועדים לאנשים בריאים. אם יש לך בעיה רפואית כלשהי, כדאי להתייעץ עם יועץ בריאות טבעית.