4.9 מבוסס על 652 ביקורות

.

ניהול מתחים

ניהול מתחים

ניהול מתחים

לחץ הוא תחושה של לחץ חריג, בין אם בגלל עומס עבודה מוגבר, ויכוח עם בן משפחה או דאגות כלכליות.

מהו מתח?

מתח משפיע עלינו בהמון דרכים, הן פיזית והן רגשית, ובעוצמות משתנות.

מחקרים הראו שלחץ יכול לפעמים להיות חיובי. זה גורם לנו להיות ערניים יותר ועוזר לנו לבצע טוב יותר במצבים מסוימים. עם זאת, לחץ נמצא מועיל רק אם הוא קצר מועד. לחץ מוגזם או ממושך עלול להוביל למחלות כמו מחלות לב ובעיות נפשיות כמו חרדה ודיכאון.
במצבים שגורמים לך להרגיש מאוים או מוטרד, הגוף שלך יוצר תגובת לחץ. זה יכול לגרום למגוון של תסמינים פיזיים, לשנות את הדרך בה אתם מתנהגים ולהוביל אתכם לחוות רגשות עזים יותר.

תסמינים פיזיים של מתח

אנשים מגיבים אחרת ללחץ. כמה תסמינים נפוצים של מתח כוללים בעיות שינה, הזעה או שינוי בתיאבון.

תסמינים כאלה מופעלים על ידי פרץ של הורמוני סטרס בגוף שכאשר הם משתחררים הם מאפשרים לכם להתמודד עם לחצים או איומים. זה ידוע בתור תגובת 'הילחם או ברח'. הורמונים הנקראים אדרנלין ונוראדרנלין מעלים את לחץ הדם, מגבירים את קצב הלב ומגדילים את כמות ההזעה. זה מכין את הגוף לתגובת חירום. הורמונים אלו יכולים גם להפחית את זרימת הדם לעור ולהפחית את פעילות הקיבה. קורטיזול, הורמון לחץ נוסף, משחרר שומן וסוכר למערכת כדי להגביר את האנרגיה.

ניהול מתחים

בני אדם ירשו את הדברים האלה מאבותינו הקדמונים, שהיו צריכים להיות מסוגלים לברוח מסכנה או להישאר ולהילחם. לאחר שהלחץ או האיום חלפו, רמות הורמוני הלחץ בדרך כלל חוזרות לנורמליות. עם זאת, אם אתם כל הזמן במתח, ההורמונים האלה נשארים בגוף שלכם, מה שמוביל לתסמיני לחץ. אם אתם תקועים במשרד עמוס או ברכבת צפופה, אתם לא יכולים לברוח, אז אתם לא יכולים להשתמש בכימיקלים שהגוף שלכם מייצר כדי להגן עליכם. לאורך זמן, הצטברות הכימיקלים הללו והשינויים שהם מייצרים עלולים להזיק לבריאות שלכם.

השפעות התנהגותיות ורגשיות של מתח

כאשר אתם לחוצים עלולות להיות הרבה תחושות שונות, כולל חרדה, עצבנות או הערכה עצמית נמוכה, מה שעלול להוביל אתכם להיות מסוגרים, חסרי החלטיות או דמעות. ייתכן שיש לכם תקופות של דאגה מתמדת, מחשבות, או מעבר שוב ושוב על אותם דברים בראש. יש אנשים שחווים שינויים בהתנהגותם. הם עלולים לאבד את העשתונות בקלות רבה יותר, לפעול בצורה לא הגיונית או להיות תוקפניים יותר מילולית או פיזית. תחושות אלו יכולות להזין אחת את השנייה וליצור סימפטומים גופניים, שיכולים לגרום לך להרגיש אפילו יותר גרוע. לדוגמה, חרדה קיצונית עלולה לגרום לכם להרגיש כל כך לא טוב שאתם חוששים שיש לכם מצב פיזי חמור.

זיהוי סימני הלחץ

כולם חווים מתח. עם זאת, כאשר זה משפיע על החיים על הבריאות, חשוב להתמודד עם זה בהקדם האפשרי. בעוד שלחץ משפיע על כולם בצורה שונה, ישנם סימנים ותסמינים נפוצים שכדאי וצריך לשים לב אליהם:

  • תחושות של דאגה או חרדה מתמדת
  • תחושות של הלם
  • קושי בריכוז
  • שינויים במצב הרוח
  • עצבנות או קוצר רוח
  • קושי להירגע
  • דִכָּאוֹן
  • הערכה עצמית נמוכה
  • אוכלים פחות או יותר מהרגיל
  • שינויים בהרגלי השינה
  • שימוש באלכוהול, טבק או סמים
  • כאבים, במיוחד מתח שרירים
  • שלשולים ועצירות
  • תחושות של בחילה או סחרחורת
  • אובדן החשק המיני

אם אתם חווים תסמינים כאלה במשך תקופה ממושכת, וחשים שהם משפיעים על חיי היומיום שלכם או גורמים להרגיש לא טוב, חשוב להתייעץ עם יועץ בריאות טבעית

מה גורם ללחץ?

כל מיני מצבים יכולים לגרום ללחץ. הנפוצים ביותר כוללים עבודה, ענייני כסף ויחסים עם בני זוג, ילדים או בני משפחה אחרים.
לחץ יכול להיגרם או מתהפוכות גדולות ואירועי חיים כגון גירושין, אבטלה, מעבר דירה ושכול, או על ידי סדרה של גירויים קלים כמו הרגשה לא מוערכת בעבודה או ויכוחים עם בן משפחה. לפעמים, אין סיבות ברורות. כתוצאה מכך, עלולים לחוות כאבי ראש, מתח שרירים, כאבים, בחילות, הפרעות עיכול וסחרחורת. אתם עלולים גם לנשום מהר יותר, לחוות דפיקות לב או לסבול מכאבים שונים. בטווח הארוך, אתה עלול להעמיד את עצמך בסיכון להתקפי לב ושבץ. למידע השלם – למנויים

מערכות יחסים ומתח

מערכות יחסים מהוות תמיכה מצוינת בזמנים שבהם אנו מרגישים לחוצים. עם זאת, מעת לעת האנשים הקרובים אלינו, בין אם זה בן זוג, הורה, ילד, חבר או קולגה, יכולים להגביר את רמות הלחץ שלכם.
אירועים כמו ויכוחים וחילוקי דעות קלים מתמשכים למשברים משפחתיים גדולים יותר, כמו רומן, מחלה או שכול עשויים להשפיע על האופן שבו אתם חושבים, מרגישים ומתנהגים. כתוצאה מכך עשויה להיות לכך השפעה על רמות הלחץ שלכם.

איזון בין עבודה לחיים ומתח

הלחץ של תרבות עבודה תובענית יותר ויותר הוא אחד התורמים הגדולים ביותר ללחץ בקרב האוכלוסייה.
העלויות האנושיות של לחץ בלתי מנוהל הקשור לעבודה הן נרחבות. תחושת אומללות על כמות הזמן שאתם מבלים בעבודה והזנחת היבטים אחרים של החיים בגלל העבודה עלולה להגביר את הפגיעות שלכם ללחץ. רמות מוגברות של מתח יכולות, אם לא מטפלים מוקדם מספיק, להוביל לשחיקה או לבעיות נפשיות חמורות יותר.

כסף ולחץ

חששות כספים וחובות מפעילים עלינו לחץ עצום, ולכן אין זה מפתיע שיש להם השפעה ניכרת על רמות הלחץ שלנו.
השילוב של מתח כרוני וחובות עלול לגרום לדיכאון וחרדה והודגש כגורם הקשור למחשבות ולנסיונות אובדניים. חשוב שלא תנסו להתמודד איתם לבד.

עישון, שתייה ושימוש בסמים ומתח

חלק מהאנשים מעשנים, שותים אלכוהול ומשתמשים בסמים כדי להפחית מתח. אבל, זה לעתים קרובות מחמיר את הבעיות.
אנשים עשויים להשתמש באלכוהול כאמצעי לנהל ולהתמודד עם רגשות קשים, ולהפחית באופן זמני את תחושות החרדה. אבל, אלכוהול יכול להחמיר בעיות נפשיות קיימות. זה יכול לגרום לכם להרגיש יותר חרדה ודיכאון בטווח הארוך.

איך אפשר לעזור לעצמכם עם לחץ?

לחץ הוא תגובה טבעית למצבים קשים בחיים, כמו עבודה, משפחה, מערכות יחסים ובעיות כסף.
הזכרנו קודם לכן שכמות מתונה של מתח יכולה לעזור לנו להתנהל טוב יותר במצבים מאתגרים, אבל מתח רב מדי או ממושך עלול להוביל לבעיות פיזיות. זה יכול לכלול רמות חסינות נמוכות יותר, קשיים בעיכול ובמעיים כגון תסמונת המעי הרגיז (IBS), או בעיות נפשיות כגון דיכאון. לכן, חשוב שננהל את הלחץ שלנו ונשמור עליו ברמה בריאה כדי למנוע נזק ארוך טווח לגוף ולנפש שלנו.

כאשר מרגישים לחוצים, נסו לנקוט בצעדים הבאים:

  • הבינו מתי זה גורם לכם לבעיה. חשוב ליצור את הקשר בין תחושת עייפות או מחלה, עם הלחצים שאתם מתמודדים איתם. אל תתעלמו מאזהרות גופניות כגון שרירים מתוחים, עייפות יתר, כאבי ראש או מיגרנות.
  • חשוב לזהות את הסיבות. נסו לזהות את הסיבות הבסיסיות ללחץ שלכם לאלו שיש להם פתרון מעשי, אלה שישתפרו בכל מקרה בזמן נתון, ואלה שאתם לא יכולים לעשות לגביהם כלום. נסו לשחרר את אלה בקבוצה השנייה והשלישית – אין טעם לדאוג מדברים שלא תוכלו לשנות או לדברים שיסתדרו מעצמם.
  • מה עם אורח החיים שלכם. אתם לוקחים על עצמך יותר מדי? האם יש דברים שאתם עושים שיכולים להימסר למישהו אחר? האם אתם יכולים לעשות דברים בצורה נינוחה יותר? ייתכן שתצטרכו לתעדף דברים שאתם מנסים להשיג ולארגן מחדש את חייכם כך שאתם לא מנסים לעשות הכל בבת אחת.

דרכים לפעולה

  • תזונה בריאה מפחיתה את הסיכונים למחלות הקשורות לתזונה. כמו כן, יש כמות הולכת וגדלה של עדויות המראות כיצד אוכל משפיע על מצב הרוח שלנו. ניתן להגן על התחושות שלנו על ידי הבטחה שהתזונה שלנו מספקת כמויות נאותות של חומרים מזינים למוח כגון ויטמינים ומינרלים חיוניים, כמו גם מים.
  • עישון ואלכוהול – לאלה המעשנים או שותים אלכוהול, היו מודעים לעישון ולשתייה שלכם. למרות שנראה שהם מפחיתים מתח, זה מטעה מכיוון שהם מחמירים את הבעיות.
  • פעילות גופנית יכולה להיות יעילה מאוד בהפגת מתחים. אפילו לצאת לשאוף אוויר צח ולעשות פעילות גופנית קלה, כמו הליכה, יכול לעזור.
  • מרגוע – קחו פסק זמן. קחו זמן להירגע. אין טעם לומר 'אני פשוט לא יכול לקחת חופש' אם אתם נאלצים לקחת חופש מאוחר יותר בגלל בריאות לקויה. יצירת איזון בין אחריות לאחרים ואחריות כלפי עצמכם חשובה בהפחתת רמות הלחץ.
  • מודעות – היו מודעים. מיינדפולנס ניתנת לתרגול בכל מקום ובכל זמן. מחקרים הראו שזה יכול להפחית את ההשפעות של מתח, חרדה ובעיות קשורות אחרות כמו נדודי שינה, ריכוז ירוד ומצבי רוח ירוד, אצל אנשים מסוימים.
  • שינה רגועה. בעיות שינה נפוצות כאשר אתה סובל ממתח. נסו לוודא שאתם מקבלים מספיק מנוחה. לטיפים נוספים על שינה טובה, קרא את המדריך שלנו 'תזונה ואיכות השינה'.
    אל תהיו קשים מדי עם עצמכם. נסו לשמור את הדברים בפרספקטיבה. אחרי הכל, לכולנו יש ימים רעים.

לעוד מידע בנושא: 'צאו מהלחץ'

ניהול מתחים, ניהול מתחים, ניהול מתחים, ניהול מתחים, ניהול מתחים, ניהול מתחים
ניהול מתחים, ניהול מתחים, ניהול מתחים, ניהול מתחים, ניהול מתחים, ניהול מתחים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

כלי נגישות