ממרחים

חמאת קשיו

חמאת קשיו

חמאת קשיו היא מוצר רב-תכליתי, במיוחד כתחליף חלבי. אנו ממליצים להכין כמות משמעותית ולאחסן, כך שתהיה זמינה לשימוש בכל עת רכיבים: 200 גרם אגוזי קשיו גולמיים אופן ההכנה: טוחנים את אגוזי הקשיו (בפוד פרוססור או כל מטחנה אחרת) עד שהופכים לאבקה. גרדו את הדפנות כלפי מטה וטחנו שוב (בדרך כלל מוסיפה קצת שמן קוקוס בשלב […]

חמאת קשיו Read More »

מטבל קוקוס וכוסברה

מטבל קוקוס וכוסברה

מטבל משביע כממרח על לחם או להשתמש בו כממרח לכריך עם מלפפונים פרוסים, עגבניות, תפוחי אדמה מבושלים, בצל, פלפלים וסלק כתוספת למילוי. רכיבים: 2 כוסות עלי כוסברה טריים קצוצים, שטופים וקצוצים יחד עם הגבעולים 1-2 כפיות מיץ לימון ¼ כפית מלח הימלאיה חצי כוס קוקוס טרי מגורר חצי כפית זרעי כמון 6-8 עלי נענע טריים

מטבל קוקוס וכוסברה Read More »

פטה טופו סלק

פטה טופו סלק

הפטה הזה טעים כמו שהוא מושך. ממרח טבעוני עשיר, צבעוני ובריא – מעולה למריחה על לחם, פיתות מקמח מלא, קרקרים או ירקות רכיבים: סלק בינוני אחד, מאודה 100 גרם טופו 2 כפות משחת אגוזים מלח לא מזוקק לפי הטעם פלפל לפי הטעם אופן ההכנה: הכניסו את כל המרכיבים לבלנדר וטחנו עד לקבלת משחה חלקה. הגישו

פטה טופו סלק Read More »

ממרח כריכים טבעוני

ממרח כריכים טבעוני

תקציר רכיבים: 2 כוסות אגוזי קשיו גולמיים, מושרים במשך 2-3 שעות2 כפות מיץ לימון¼-½ כוס מים (או לפי הצורך)1 פלפל אדום, קצוץשן שום אחת, קצוצהעגבנייה אחת, קצוצה2 גבעולי סלרי, קצוצים דק½ בצל לבן, קצוץ2 כפיות פטרוזיליה קצוצה דקמלח הימלאיה לפי הטעם אופן ההכנה: ערבבו את אגוזי הקשיו המסוננים, מיץ הלימון והמים למשחה חלקה וסמיכה (הוסיפו

ממרח כריכים טבעוני Read More »

פטה שעועית אדומה

פטה שעועית אדומה

פטה שעועית טבעוני הוא ממרח עשיר, קטיפתי ומזין, מבוסס על שעועית אדומה מבושלת בשילוב עגבניות רעננות, שום, כמון ולימון, עם נגיעה ירוקה של עירית או בצל ירוק. השעועית מעניקה לממרח גוף וטעם עמוק, ואילו הירקות הטריים והתבלינים מרעננים אותו ומוסיפים ערך תזונתי גבוה—מתאים במיוחד למטבח טבעוני, ולכל מי שמחפש ממרח עשיר בחלבון מהצומח. נהדר כליווי

פטה שעועית אדומה Read More »

פטה פטריות

פטה פטריות

פַּטֶּה פטריות הוא ממרח טבעוני עשיר בטעם ובמרקם, השם דגש על שילוב הפטריות הטעימות, הטופו המזין ואגוזי המלך המזינים, שמעניקים לו עומק וקרמיות טבעית. עם נגיעות של רוזמרין טרי, שום ובצל מטוגנים, הפטה מתאפיין בטעם עמוק ומעט ארומטי, ומאפשר שימוש מגוון – כממרח ללחם מחיטה מלאה, כליווי במקלות לחם או כתוספת צבעונית וטעימה בראפ. מדובר

פטה פטריות Read More »

מוס עדשים

מוס עדשים

מוס עדשים חום הוא ממרח טבעוני, מזינות וטעימות, המשלב את הטעם העשיר של העדשים עם נגיעות גזר, בצל ותבלינים כמו כמון וכורכום. המוס קרמי ומתאים כנשנוש, ממרח ללחם או כתוספת למנות שונות. רכיבים: 150 גרם עדשים חומות3 גזרים בגודל בינוני, מגוררים2 בצלים בגודל בינוני, קצוצים3 שיני שום, קצוצות50 גרם סלרי קצוץ דק1 כף אבקת כמון1

מוס עדשים Read More »

גאוקומולי חומוס

גאוקומולי חומוס

גאוקומולי חומוס הוא וריאציה מרעננת ובריאה של המטבל המקסיקני הקלאסי, המשלבת בין העושר והמרקם הקרמי של החומוס המבושל לבין הטעם הטרי והמעודן של אבוקדו. במתכון הזה, החומוס מספק בסיס חלבוני וטקסטורה קטיפתית, בעוד האבוקדו תורם שומנים טובים וטעם מתקתק. התוצאה היא ממרח ירוק וחלק, עשיר בטעמים של ליים, בצל, פלפל חריף וכוסברה טרייה, שמעשיר כל

גאוקומולי חומוס Read More »

באבא גנוש - קוויאר חצילים

באבא גנוש – קוויאר חצילים

קוויאר חצילים הוא ממרח מזרח תיכוני אהוב במיוחד.המנה קלה מאוד להכנה ודורשת מרכיבים בסיסיים מהמטבח הטבעוני.בעל טעם אותנטי ועמוק – חגיגה של טעמים בכל נגיסה. רכיבים: 1 חציל גדול / 2 בינוני 2 שיני שום גדולות, קצוצותחצי כוס משחת טחינה (חמאת שומשום)מיץ מלימון אחדחצי כפית מלח לא מזוקק, או לפי הטעם אופן ההכנה: מחממים תנור ל-190

באבא גנוש – קוויאר חצילים Read More »

נוטלה טבעית

נוטלה טבעית

רכיבים: חצי כוס אגוזי לוז1 כוס תמרים רכים מגולענים¼ כוס אבקת קקאו אורגנית אופן ההכנה: קולים את אגוזי הלוז בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות צלזיוס במשך 8-10 דקות, עד שהם מבריקים משמן. מצננים אותם עד שהם חמים למגע. מכניסים אותם לצנצנת מטחנה וטוחנים, תוך גירוד דפנות הצנצנת במרווחים, עד לקבלת חמאה חלקה. מוסיפים את התמרים

נוטלה טבעית Read More »

error: התוכן מוגן!!
כלי נגישות