4.9 מבוסס על 652 ביקורות

.

טאקו טבעוני נא

בואו נדבר על המתכון. אנחנו מדברים על ירקות, אנשים! אבל לא סתם ירקות – אנחנו מדברים על עגבניות, בצל וכרוב. הירקות האלה שמתאחדים לארוחה עמוסה בטעמים ועשירה בחומרי מזון. והם אפילו לא צריכים שכמייה.

והחלבון? ובכן, תשכחו מבשר – אנחנו הולכים עם אגוזים. אבל לא סתם אגוזים – אגוזי קשיו שהושרו במים. זה כאילו לקחו יום ספא לפני שהצטרפו למסיבת הטאקו.

אבל רגע, יש עוד! הרוטב – הו, הרוטב! קרמי, חלומי וללא מוצרי חלב, עשוי מקשיו ספוג, מיץ לימון, שום ועשבי תיבול. זה כל כך טוב שתרצו לשים את זה על הכל, ואני מתכוון להכל. גלידה? בטח, למה לא!

רכיבים:

8 עלי חסה גדולים
כוס גזר מגורר
כוס כרוב אדום, פרוס דק
כוס מלפפון, פרוס דק
כוס פלפלים, פרוסים דק (השתמש בצבעים שונים למצגת תוססת)
כוס עגבניות שרי, חצויות
½ כוס עלי כוסברה טריים
½ כוס בצל אדום, פרוס דק (לא חובה)
כוס נבטים (למשל, נבטי אספסת, ברוקולי או חמניות)

עבור סלסת התירס:

½1 כוסות גרעיני תירס טריים או קפואים (מופשרים אם קפואים)
½ כוס בצל אדום, קצוץ דק
½ כוס עגבניות שרי, חתוכות לקוביות
¼ כוס כוסברה טרייה, קצוצה
מיץ מ-1 ליים
מלח ופלפל לפי הטעם

לרוטב הקשיו המיוחד:

כוס אגוזי קשיו לא קלוי, מושרים במים למשך שעתיים לפחות (או לילה)
½ כוס מים
מיץ מלימון 1
2 שיני שום
1 כפית שמרים תזונתיים (לא חובה)
מלח ופלפל לפי הטעם

אופן ההכנה:

לרוטב הקשיו המיוחד:

  • מסננים ושוטפים את אגוזי הקשיו המושרים.
  • מערבבים בבלנדר מהיר את אגוזי הקשיו המושרים, מים, מיץ לימון, שום, שמרים תזונתיים (אם משתמשים), מלח ופלפל.
  • מערבבים עד לקבלת רוטב חלק וקרמי. אם זה סמיך מדי, אתה יכול להוסיף עוד קצת מים כדי להשיג את המרקם הרצוי. טועמים ומתקנים את התבלינים לפי הצורך.
  • מעבירים את הרוטב לקערה ומקררים עד שתהיה מוכן להשתמש בו.

עבור סלסת התירס:

  • בקערה גדולה מערבבים את גרעיני התירס, הבצל האדום, עגבניות השרי, הכוסברה, מיץ הליים, המלח והפלפל.
  • מערבבים היטב, וטועמים לתיבול במידת הצורך.

להרכבת הטאקו:

  • קחו עלה חסה גדול והניחו אותו שטוח על צלחת או משטח נקי.
  • כף כמות נדיבה של רוטב הקשיו המיוחד על עלה החסה.
  • מוסיפים מעל הרוטב כמות קטנה מכל אחד מהירקות המוכנים – גזר מגורר, כרוב אדום, מלפפון, פלפלים, עגבניות שרי, כוסברה, בצל אדום (אם משתמשים), ונבטים.
  • למעלה עם כף סלסה תירס.
  • מקפלים בזהירות את דפנות עלה החסה מעל המילוי, ולאחר מכן מגלגלים אותו, ויוצרים צורת טאקו. לאבטח בעזרת קיסם במידת הצורך.
  • חיזרו על תהליך זה עבור שאר עלי החסה והמילויים.
  • הגישו את הטאקו הטבעוני שלכם עם סלסת תירס ורוטב מיוחד קשיו מיד, ותיהנו!
  • הטאקו האלה לא רק בריאים אלא מפוצצים בטעם וצבע. הם מנה ראשונה מושלמת, ארוחת צהריים קלה או אפשרות לארוחת ערב מרעננת. תהנו מהארוחה הטעימה!
טאקו טבעוני נא
[pmb_print_buttons]

רוטב קשיו מיוחד: כ-5 דקות של זמן פעיל
סלסת תירס: כ-10-15 דקות
הרכבת הטאקו: בערך 10-15 דקות
זמן הכנה: 30 דקות
סוג מתכון: ארוחת צהריים
מספר מנות: 4

הערה: המתכונים באתר זה מיועדים לאנשים בריאים. אם יש לך בעיה רפואית כלשהי, כדאי להתייעץ עם יועץ בריאות טבעית.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

כלי נגישות