בואו נדבר על המתכון. אנחנו מדברים על ירקות, אנשים! אבל לא סתם ירקות – אנחנו מדברים על עגבניות, בצל וכרוב. הירקות האלה שמתאחדים לארוחה עמוסה בטעמים ועשירה בחומרי מזון. והם אפילו לא צריכים שכמייה.
והחלבון? ובכן, תשכחו מבשר – אנחנו הולכים עם אגוזים. אבל לא סתם אגוזים – אגוזי קשיו שהושרו במים. זה כאילו לקחו יום ספא לפני שהצטרפו למסיבת הטאקו.
אבל רגע, יש עוד! הרוטב – הו, הרוטב! קרמי, חלומי וללא מוצרי חלב, עשוי מקשיו ספוג, מיץ לימון, שום ועשבי תיבול. זה כל כך טוב שתרצו לשים את זה על הכל, ואני מתכוון להכל. גלידה? בטח, למה לא!
רכיבים:
8 עלי חסה גדולים
כוס גזר מגורר
כוס כרוב אדום, פרוס דק
כוס מלפפון, פרוס דק
כוס פלפלים, פרוסים דק (השתמש בצבעים שונים למצגת תוססת)
כוס עגבניות שרי, חצויות
½ כוס עלי כוסברה טריים
½ כוס בצל אדום, פרוס דק (לא חובה)
כוס נבטים (למשל, נבטי אספסת, ברוקולי או חמניות)
עבור סלסת התירס:
½1 כוסות גרעיני תירס טריים או קפואים (מופשרים אם קפואים)
½ כוס בצל אדום, קצוץ דק
½ כוס עגבניות שרי, חתוכות לקוביות
¼ כוס כוסברה טרייה, קצוצה
מיץ מ-1 ליים
מלח ופלפל לפי הטעם
לרוטב הקשיו המיוחד:
כוס אגוזי קשיו לא קלוי, מושרים במים למשך שעתיים לפחות (או לילה)
½ כוס מים
מיץ מלימון 1
2 שיני שום
1 כפית שמרים תזונתיים (לא חובה)
מלח ופלפל לפי הטעם
אופן ההכנה:
לרוטב הקשיו המיוחד:
- מסננים ושוטפים את אגוזי הקשיו המושרים.
- מערבבים בבלנדר מהיר את אגוזי הקשיו המושרים, מים, מיץ לימון, שום, שמרים תזונתיים (אם משתמשים), מלח ופלפל.
- מערבבים עד לקבלת רוטב חלק וקרמי. אם זה סמיך מדי, אתה יכול להוסיף עוד קצת מים כדי להשיג את המרקם הרצוי. טועמים ומתקנים את התבלינים לפי הצורך.
- מעבירים את הרוטב לקערה ומקררים עד שתהיה מוכן להשתמש בו.
עבור סלסת התירס:
- בקערה גדולה מערבבים את גרעיני התירס, הבצל האדום, עגבניות השרי, הכוסברה, מיץ הליים, המלח והפלפל.
- מערבבים היטב, וטועמים לתיבול במידת הצורך.
להרכבת הטאקו:
- קחו עלה חסה גדול והניחו אותו שטוח על צלחת או משטח נקי.
- כף כמות נדיבה של רוטב הקשיו המיוחד על עלה החסה.
- מוסיפים מעל הרוטב כמות קטנה מכל אחד מהירקות המוכנים – גזר מגורר, כרוב אדום, מלפפון, פלפלים, עגבניות שרי, כוסברה, בצל אדום (אם משתמשים), ונבטים.
- למעלה עם כף סלסה תירס.
- מקפלים בזהירות את דפנות עלה החסה מעל המילוי, ולאחר מכן מגלגלים אותו, ויוצרים צורת טאקו. לאבטח בעזרת קיסם במידת הצורך.
- חיזרו על תהליך זה עבור שאר עלי החסה והמילויים.
- הגישו את הטאקו הטבעוני שלכם עם סלסת תירס ורוטב מיוחד קשיו מיד, ותיהנו!
- הטאקו האלה לא רק בריאים אלא מפוצצים בטעם וצבע. הם מנה ראשונה מושלמת, ארוחת צהריים קלה או אפשרות לארוחת ערב מרעננת. תהנו מהארוחה הטעימה!

רוטב קשיו מיוחד: כ-5 דקות של זמן פעיל
סלסת תירס: כ-10-15 דקות
הרכבת הטאקו: בערך 10-15 דקות
זמן הכנה: 30 דקות
סוג מתכון: ארוחת צהריים
מספר מנות: 4
הערה: המתכונים באתר זה מיועדים לאנשים בריאים. אם יש לך בעיה רפואית כלשהי, כדאי להתייעץ עם יועץ בריאות טבעית.